Начало / Uncategorized / Две момичета, влюбени в танците

Две момичета, влюбени в танците 0

Само преди няколко седмици във Vbox7.com стартира първото онлайн денс риалити у нас – Dance Arena от продуцентите 7Talents. Шоуто показва два отбора от танцьори, които всяка седмица преминават през различни танцови задачи и са оценявани за своите изпълнения от жури. Dance Arena изцяло промени представите ни за живота на танцьорите.

Тази седмица задачата в шоуто е съвременен танц. Вижте как протича подготовката:

В Dance Arena досега видяхме доста тежки изпитания, през които участниците преминаха – травми, среднощни тренировки и сложни хореографии. А героите в шоуто понасят всичко стоически! Затова решихме да ви ги представим.

Лолита Артюхова

Започваме с Лолита Артюхова GLADIATORS (отборът на Виктория Димитрова – Голди) и Искра Дукова от отбора на Марион Дърова – HYPE.

Лолита се занимава с хип-хоп танци от 3 години, а иначе работи в частна съдебна кантора като деловодител.

Искра е на 21 години, учи психология и преподава хип-хоп на деца.

Разберете още любопитни неща за Лолита и Искра: 

– Опиши се с 3 думи…

Лолита : Предимно съм човек, уверен и способен.

Искра : Динамична, емоционална, нерационално-умна.

– Най-странното място, на което си танцувала е…

Искра Дукова

Л: Влака, кантората, на спирката, докато си чакам рейса. Всъщност по-лесно би ми било да ви кажа кое е най-нормалното място на което съм танцувала.

И: На скалите на Копитото.

– Ако трябва да се опишеш с танц, какъв ще бъде той…

Л: Смятам, че би бил в стил хаус, не толкова движенчески, колкото заради самото наименование.. приляга чудесно на начина ми на живот.

И: Изпълнен с много широта, такъв в който усещам цялото си тяло как прелива от движения в история.

– Мечтая за…

Л: За семейство. Не съм имала такова, а смятам, че това ми липсва като нещо от живота.

И: Мечтая да обиколя света, участвайки в много танцови проекти, изяви и преживявания. След това искам да  създам място, на което хората да учат и споделят себе си без рамки и комплекси… А заплащането ще бъде по усмотрение на посетителите, като се надявам там да идват хора, ценящи изкуството и истината.

– Танцът е…

Л: Танцът е нещото, което ме кара да изразявам чувствата си, а не да ги държа в мен самата. За мен танцът е начин на изразяване.

И: Танцът е начин на живот, енергия, терапия, храна за душата, разбиране за света и много пот.

– Докато танцувам мисля за…

Л: Мисля, че не трябва да мисля, но все още се уча да го правя.

И: Докато танцувам не мисля…

– Да си танцьор е…

Л: Това, на което искам да отдам цялото си време, и да бъда себе си. Мисля, че имам нужда  да танцувам повече! Танцът е повече.

И: Да си танцьор е да се разбираш с несправедливостта и дори да сте си дружки. Да си танцьор е да обичаш умората и да приветстваш болката само и само в името на 2-3 минути изпълнение. Да си танцьор е свобода и е неописуемо. Това е да можеш да пренебрегнеш егото си, това е да споделяш непрестанно себе си в израз на чиста любов.

Сподели

Коментарите са спрени.