Начало / Uncategorized / Достъп до лично видео съдържание без уточнени авторски права (или какво става с Vbox7 след 15.01.2024 г.)

Достъп до лично видео съдържание без уточнени авторски права (или какво става с Vbox7 след 15.01.2024 г.) 0

Уважаеми потребители,

Считано от 15.01.2024 г. всички клипове, които нямат значки (AVT, THE, PART) и представляват user generated content (UGC) с неуточнени авторски права не са публично достъпни на платформата Vbox7.com. Същите не са свалени или изтрити, но могат да се преглеждат само от потребителите, които са ги качили след логване в потребителския им профил. Уверяваме Ви, че Vbox7.com остава и занапред любим сайт за видеосъдържание като условието за публично споделяне на съдържание в общия случай ще бъде притежаване на някоя от значките AVT, THE или PART.

Как да получа необходимите значки и какви са възможностите да продължа да качвам публично достъпни видеа във Vbox7?

Може би не знаете, но за Vbox7 работи малък, но много отдаден екип от модератори, които се стараят да преглеждат съдържанието, което се качва на платформата. Точно те отговарят за предоставянето на значки след преценка на съдържанието, което качвате. Екипът проверява и преценява дали съдържанието е авторско и креативно, дали е в официален профил (качено в профил на дадена институция например) или се качва в канал, включен в Партньорската програма. В зависимост от това дали вашето съдържание отговаря на критериите, може да получите AVT, THE или PART значка (повече информация за значките и Партньорската програма може да откриете тук и тук).  

Каналът ми не отговаря на изискванията за получаване на значки AVT, THE или PART, защото съдържа видеа с неуредени авторски права, но в него имам и съдържание, за което притежавам правата? Може ли само това съдържание да бъде публично достъпно?

Разбира се 😊. Ако случаят е такъв и единични видеа с уредени права са станали достъпни само в личния Ви профил, пишете ни през формата за контакт тук като посочите съдържанието, което смятате, че отговаря на изискванията за уредени авторски права и екипът ни ще провери случая. Ако в хода на проверката се установи, че няма проблем с правата, съдържанието отново ще стане достъпно за публичен достъп и преглед.

Как да стигна до видеата си, качени до момента в платформата и защо не ги виждам като достъпя сайта?

Видеата, които сте качвали до момента в сайта са достъпни за ваш личен преглед и ползване и можете да ги откриете в профила си след логване с потребителско име и парола. Ако отваряйки сайта не ги виждате, значи трябва да се логнете в профила си. Логин страницата е достъпна тук. Ако дори след успешен логин в профила си, не виждате качени от вас видеа, не се колебайте да ни пишете през формата за контакт тук, за да проверим и да върнем обратна връзка (и ние сме хора 😊).  

Каква е причината за тази промяна?

В съвременното почти изцяло дигитално общество поддържането на UGC уебсайт е все по-трудно с оглед множество претенции, касаещи авторството. В тази връзка, предприемането на конкретната стъпка е продиктувана от желанието ни съдържанието на сайта да бъде с изцяло уредени авторски права. С ваша помощ се надяваме да запазим платформата като обичано място за забавление, където креативността върви ръка за ръка с  уважението към чуждия авторски труд.

С уважение,

Екипът на VBOX7

Сподели

Коментарите са спрени.