Начало / Новини / 100 години българи – юнаци!

100 години българи – юнаци! 0

100 години бг мъж

Смел, успешен, различен, вдъхновяващ, патриот, бунтар и новатор – всички тези образи, пресъздадени по оригинален начин можете да видите във видеото „100 години българи – юнаци“.

След успеха на видеото „Красотата на българката: емблематични образи от последните 100 и повече години, което се превърна в истински вайръл само за дни, продуцентска компания 7Talents реализира продължение на поредицата, този път обаче посветена на българския мъж.

В рамките на 6 минути клипът проследява над 100 години от историята и показва как се е преобразявал българският мъж във времето. „Видеопътуването“ започва с емблематичните образи на Христо Ботев и Дан Колов, като впоследствие преминава и през епохите на войните и комунистическия режим в България.

В клипа са използвани също мотиви и препратки към визиите на култови мъжки образи от българското кино и литература. Сред първообразите, вдъхновили визиите в клипа са тези на герои от вечните български класики като филма „Вчера“ и романа „Бай Ганьо“. Не е пропуснат и образът на Трифон Иванов, пресъздаващ незабравимата за всички 1994-та година и Световното в САЩ, когато под възгласите „Българи – юнаци!“ цялата нация се обедини зад успеха на цяло едно поколение златни футболисти.

Не е пропуснат и съвременният български мъж, по своему различен и модерен, съчетаващ в себе си актуалните световни тенденци, пречупени през собственото му усещане за стил.

Сред хората, застанали зад проекта са художникът по костюмите Яна Криспин, коафьорът Марио Махони, а цялостната реализация отново е дело на екипа на режисьора Боряна Гидикова и продуцентска компания “7Talents”.

Видеото се разпространява в две версии – българска и английска, и може да бъде гледано в двете най-популярни платформи за видеоразпространение Vbox7 и YouTube.

 

Коментарите са спрени.