Начало / Uncategorized / КОЙ Е НАЙ-ГОЛЕМИЯТ БЪЛГАРСКИ ХИТ НА ЛЯТО 2017?

КОЙ Е НАЙ-ГОЛЕМИЯТ БЪЛГАРСКИ ХИТ НА ЛЯТО 2017? 0

Лятото вече е почти към своя край и е време да обърнем поглед назад, за да изберем най-големия БГ хит този сезон или казано по друг начин: парчето, което дънеше от всяка кръчма на Слънчака и което не можехме да си избием от главите седмици наред.
Ясно е „Despacito” на Daddy Yankee и Luis Fonsi беше световният фаворит това лято, но кои са българските песни, които успяха да разбият класациите и да намерят специално място в сърцата ни?

KRISKO – BAZOOKA
Криско е хитмейкър номер 1 на България и поредното доказателство за това е „Bazooka”. Парчето излезе съвсем в началото на лятото и веднага окупира класацията на Vbox7 за поп/хип-хоп музика, където се задържа в челните позиции изключително дълго. Новината, че парчето ще бъде издадено и разпространявано в световен мащаб от музикалния гигант Warner Music само бетонира статута му на един от най-големите хитове това лято. Криско обаче не смята да спира дотук и да лежи на стари лаври. В момента новините около звездата са изключително вълнуващи: очакваме съвсем скоро английската версия на „Bazooka”, както и първата му автобиографична книга, в която ще опише всичките си премеждия в шоу-бизнеса. Междувременно може да гледате Криско като съдия в новия сезон на „X Factor”, всяка неделя само по NOVA!

MIHAELA FILEVA FEAT. VENZY – BOYCOTT
Когато Михаела Филева и ВенЗи се съберат на едно място, резултатът е само един: хит! С парчето двамата бойкотираха всички „събирачи на лайкове” и анонимни „драскачи по сайтове”, прогонвайки „лошото време” и „всички проблеми”. С реге-дъб звученето си „Boycott” се отличаваше изключително много от останалата българска продукция и това му помогна веднага да набере популярност. Благодарение на свежия клип, режисиран от Bashmotion, Михаела пък показа една нова, малко по-агресивна своя страна.

PAVELL & VENCI VENC’ – САМО ПО ТАТУСИ
Най-успешното българско хип-хоп дуо успя да обере наградите на БГ Радио по-рано тази година, след което зарадва феновете си с видеото към „Само по татуси”, един от множеството хитове от дебютния им албум „SETAABRAT”. И ако всичко това не е достатъчно, за да обявим, че Павел и Венци изживяват най-добрата година в кариерата си, какво ще кажете за това: само шест месеца след издането си, дискът им беше обявен за златен, а в средата на юли дуото беше сред изпълнителите на MTV presents Varna Beach, където подгряха Тайни Темпа, Биби Рекса и Стийв Аоки!!!

SUZANITTA FEAT. KASKATA – LUCIFER & BUDHA
Кой не е чувал Сузанита, кой не е писал коментари за нея  Несъмнено дъщерята на Орхан Мурад е откритието на този сезон. Първоначално всички се подиграваха на „Lucifer & Budha” и това, че в парчето е използван прекалено много ауто-тюн. Последваха множество интервюта и коментари по всички медии, в които 14-годишната девойка беше обявена за „скандална”, а самата тя заяви, че е артист и сценичният й образ не отговаря на поведението й в реалния живот. Благодарение на засилената „пиар кампания” обаче песента трайно се настани в главите ни и започна да се чува от всяка дискотека по морето, до степен в която всеки може свободно да изрецитира част от текста. Хит или какво?

VESSOU – VIDA LOCA
VessoU се включи със закъснение в надпреварата за най-голям хит на лято 2017, но за сметка на това с какъв ХИТ! Бургаският рапър успя да набере популярност в ъндърграунд средите с резачки като „Махленската”, ”Въй” и „Шум”, а с „Vida Loca” се превърна от „най-добре пазената тайна” на БГ хип-хоп сцената в „най-перспективния млад изпълнител” на нея.

ЧОКО & ПИКПУК – ЧЕРЕШКА
Още едно късно ентри за титлата „хит на лятото”, „Черешка” е плод на общите усилия на популярните влогъри Чокапарляка и Пикпук. Запомня се от едно слушане и е толкова зарибяващо, че не може да ти излезе от главата с дни. Не сме се и съмнявали, че двете момчета ще „заковат” качествен продукт, но истината е, че ни изненадаха приятно с певческите си умения. Нямаме търпение да разберем каква ще бъде следващата стъпка, която ще предприемат!

KRISTO & EVA – BOOMERANG
Какво е лятото без хит на Кристо? А ако в него участва и изкусителка като талантливата EVA, позната на всички от култовата вече поредица #КИФЛА, значи формулата за стопроцентов хит е гарантирана.



Сподели

Коментарите са спрени.